Rondje om de kerk

0

Een fascinerende beschrijving van binnenuit van de Nederlandse Spoorwegen in verandering. Verplichte kost voor communicatiedeskundigen, organisatieadviseurs en verandermanagers.
Dick van der Meulen is machinist bij NS en was woordvoerder van het Zutphens Personeel Collectief, personeelsleden van NS die zich in 2000 niet konden vinden in de toekomstvisie van haar directie en zich ook niet kon vinden in de reactie van de vakbonden daarop. Het verzet tegen de invoering van een nieuw logistiek concept, het fameuze 'rondje om de kerk', werd door collega's in het land overgenomen en was zeer fel. Mede daardoor kwam NS in een totale crisis terecht: slechte prestaties, ontevreden klanten, bemoeizieke politici, ernstig verstoorde arbeidsverhoudingen en uiterst gretige journalisten.
Dit boek biedt een fascinerende beschrijving van binnenuit van een grote organisatie in verandering. Het beschrijft het gecontroleerde én ongecontroleerde handelen van personeel, vakbondsbestuurders, politici en managers. Maar bovenal de emoties die onder het conflict zaten, opgetekend met de nodige distantie van enige jaren na dato. Wat over blijft is het gevoel dat het conflict nooit ging waarover het ging.
Verplichte kost voor communicatiedeskundigen, organisatieadviseurs en verandermanagers.
Met een voor- en nawoord van Han Noten, oud-directeur Personeel & Organisatie NS Reizigers, en Andries van den Berg, voormalig NS-vakbondsbestuurder van FNV Bondgenoten. Een fascinerende beschrijving van binnenuit van de Nederlandse Spoorwegen in verandering.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
215
Laatste editie
01 juli 2007
Uitgeverij
Amsterdam University Press B.V.
ISBN
9789052602516
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic