Rondom 10, het boek

0

Spraakmakende tv in turbulente tijden

Van 1999 tot 2010 was journalist Cees Grimbergen redacteur en presentator van Rondom 10. Dit veelbesproken NCRV-programma gaf stem aan een land in verandering ? twee politieke moorden, de islamkwestie, geweld op straat, de financi?le crisis en topinkomens. Ook behandelde het programma het onderwijs in verval, nieuwe rages en kwesties rond opvoeding, drank en drugs, psychiatrie, leven met handicaps. Heeft een dergelijk zorgvuldig gemaakt programma eigenlijk bijgedragen aan de oplossing van maatschappelijke kwesties? En kan televisie troosten?

Ruim tien jaar Rondom 10: live-tv als barometer van de maatschappij

In Rondom 10, het boek blikt Grimbergen terug op zowel de thema?s en de gasten, als op de maatschappelijke ?n journalistieke veranderingen. Hij interviewde enkele van zijn indertijd spraakmakende gasten, zoals de man die zich herkende in de wanhoop van Karst T., de pedofiel die weggejaagd werd uit zijn woonbuurt en het Antilliaanse ouderloze meisje dat een stille tocht organiseerde.
Rondom 10, het boek biedt een kijkje in de keuken van een van de belangrijkste livetelevisieprogramma?s van het afgelopen decennium.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
03 juni 2011
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046809754 , 9789046810873
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic