Roofmoordenaars

3

Rond 1820 kwam de Britse bestuurder van de East India Company William Sleeman voor het eerst op het spoor van de Thugs, een wijdvertakte, geheime bende van wurgers die de Noord-Indiase streken op grote schaal onveilig maakten. Het waren roofmoordenaars, die in grote groepen opereerde, nietsvermoedende reizigers aanklampten en zich als charmante reisbegeleiders voordeden om hen vervolgens op een afgelegen plek door rituele wurging met een strop om het leven te brengen. Wat is er waar van de bewering dat deze legendarische Indiase moordenaars er een religieuze moordcultus op na hielden gewijd aan Kali, de hindoegodin van de vernietiging?
Mike Dash brengt net als in zijn veelgeprezen De ondergang van de Batavia een halfvergeten stuk geschiedenis, in dit geval de bloedstollende verhalen over de roofmoordenaars die bijna twee eeuwen lang India terroriseerden, op een filmische manier tot leven. Opnieuw resulteert de beproefde methode-Dash, de combinatie van grondig onderzoek en een beeldende vertelstijl, in een onweerstaanbare thriller die de meeste fictie van tegenwoordig in spanning ver overtreft.
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Thug : The True Story of India's Murderous Cult
Genre
Literaire non-fictie
Vertaald door
Tinke Davids
Laatste editie
12 mei 2006
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029563451
Advertentie

Hebban recensie

    Jean-Paul Colin Hebban Recensent

Historisch verslag

door Jean-Paul Colin op 26-05-2006

Als opvolger van het in Nederland bejubelde De ondergang van de Batavia  komt Mike Dash nu met Roofmoordenaars  op de proppen. Hij probeert hiermee zijn vorig succes te evenaren. Opmerkelijk genoeg staat er soms op de achterflap van zijn boeken een omschrijving die niet helemaal strookt met de werkelijkheid. Schrijft de Britse geschiedkundige spannende romans, of zijn het wel degelijk historische...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic