Rookgordijn

13

Spots 1

Ik was de enige die alles kon vertellen over de lijken, over het geld en over wat er tijdens die verschrikkelijke zomer in Laurel County nog meer was gebeurd.

Zo overdenkt advocaat Alan Parks achteraf de gebeurtenissen in Laurel County. Dit is zijn verhaal, het verhaal van een ontvoering met fatale gevolgen. De vraag die centraal staat is: wie beraamde dat afschuwelijke misdrijf? Is het projectontwikkelaar Paul McCann, wiens bedrijf in financiële problemen verkeert, of is het zijn werknemer Lester Dobbs? Als Dobbs zijn baas beschuldigt van ontvoering en zelfs moord, ziet advocaat Alan Parks zich gesteld voor een bijna onmogelijke taak: Paul McCann vrij te pleiten. Maar is zijn cliënt wel zo onschuldig?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Smokescreen
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
T. van Son
Laatste editie
01 januari 1997
Uitgeverij
Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek
ISBN
9789074336369


Door lezers

Thriller Club / Phillip Margolin
27 september 2017 22 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Eric Herni Boekverkoper

Heel knap als je zoveel spanning en vernuft kan leggen in een relatief zeer kort verhaal. Maar Margolin is dan ook een meesterverteller...

door Eric Herni op 23-11-2004

Dit slechts 90 pagina’s tellende boekje werd in 1997 uitgebracht ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek. Ondanks de beperkingen die verbonden zijn aan het schrijven van korte verhalen, is het Phillip Margolin toch gelukt om er iets heel moois van te maken. De advocaat Alan Parks krijgt de opdracht om projectontwikkelaar Paul McCann te verdedigen, die beschuldigd is van de moord op...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic