Rosa Maris

1

'Nondeju. Ze vertrouwt me niet, vliegt door mijn hoofd. Ik zeg het niet helemaal zoals ik het bedoel, maar ik heb haar door, dat kreng.'
Rosa Maris neemt je mee in het leven van Ella en Claire. Beiden zijn 58 jaar en vriendinnen sinds hun lerarenopleiding. Ella is een weduwe en gelukkig in haar duinhuis met haar dieren en kruidentuin.
Het contact tussen beide vrouwen bestaat, sinds Claire in Ierland woont, grotendeels uit langdurige en vaak diepzinnige telefoon-gesprekken.
Wanneer Claires vader ernstig ziek is, besluit Ella kordaat een week naar Ierland te gaan om haar vriendin bij te staan. Ondanks haar bijzondere gaven, had Ella nooit kunnen voorspellen dat een week in Ierland een beerput aan geheimen zou opentrekken. Toch nam ze, voordat ze ging, voor de zekerheid wat zelfgemaakte kruidentincturen mee, want je weet maar nooit... En wie is die verwaarloosde zwerver die bij nacht en ontij ineens voor de deur staat?
Na een zware, hectische week keert Ella terug naar haar eigen huis. Niet omdat ze zo graag weer schooltoetsen wil nakijken, maar omdat ze graag alleen is.
Claire wil absoluut, na het overlijden van haar vader, terug naar Nederland. Ze verhuist, woont tijdelijk bij Ella en dit leidt tot bijzondere onthullingen en situaties.
De vraag rijst: wie of wat is die Ella nou in wezen? Maar de grootste vraag is: is hun bijzondere vriendschap hier wel tegen opgewassen?
'Nog steeds kan ik behoorlijk scherpuit de hoek komen. Wie daar niet tegen kan, moet maar niet met mij omgaan.'
Jacqueline Servais ('51) schrijft al vanaf het moment dat zij een pen kon vasthouden. Na vijf non-fictieboeken, talloze publicaties van korte verhalen en gedichten, heeft zij de stap gezet naar het schrijven van een roman. Rosa Maris is haar debuutroman.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
302
Laatste editie
23 juni 2015
Uitgeverij
Uitgeverij aquaZZ
ISBN
9789491897443

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic