Rubroeks reizen

3

Maak kennis met het levensverhaal van Willem van Rubroek, de Vlaamse franciscaan uit de dertiende eeuw die ook ‘de Vlaamse Marco Polo’ wordt genoemd. Rubroek was een intimus van de Franse koning Lodewijk IX, reisde in zijn opdracht naar de uithoeken van de toen bekende wereld en nam deel aan zijn kruistochten naar Egypte en Tunis. Door zijn bijzondere vriendschap met de beroemde filosoof Roger Bacon, viel hij in ongenade en werd hij naar het kruisvaardersstadje Akko verbannen.
In Rubroeks reizen vertelt Willem van Rubroek over zijn bewogen leven, zijn reizen, zijn schokkende oorlogservaringen en zijn contacten met kruisvaarders, mohammedanen en Mongolen. In zijn spoor reis je door onbekende gebieden en leer je de vreemde gebruiken kennen van de volkeren die hij ontmoette.
Vooral zijn tocht te paard van ruim 16.000 km naar Mongolië maakt diepe indruk. Zijn Itinerarium wordt beschouwd als een absoluut meesterwerk, authentieker en kritischer dan het reisverslag van Marco Polo, die twintig jaar na Rubroek dezelfde reis maakte.
In dit bijzondere boek brengt WILLY SPILLEBEEN de fascinerende figuur van Willem van Rubroek opnieuw tot leven. Een boeiende historische roman die een compleet beeld schetst van het leven in de dertiende eeuw in de toen bekende wereld.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
28 september 2009
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789063065966
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic