Ruimtewerking

0

"Ruimtewerking" is een term uit de schilderkunst, die betrekking heeft op perspectief en diepte. De schilderkunst speelt dan ook een belangrijke rol in deze nieuwe bundel van Obiak. En deze wordt vanuit alle perspectieven benaderd - geografisch zowel als intrinsiek. Daarnaast speelt ook de muziek een rol, maar niet meer zo overheersend als in de vroege bundel "Myriorama".
En telkens gaat de dichter naar de diepte om te pogen van een kunstwerk, een ervaring de essentie in woorden te vatten. Geen ontboezemingen hier, geen lyrische hogeborstzetterij, maar pareltjes van bijna ik-loze meditatieve ingetogenheid.
De kenners en liefhebbers van Obiak zullen daarbij de strakke, sterk ritmische vorm herkennen en daarin een taalgebruik dat vele registers - van het sublieme tot het alledaagse - omspant. Om op het einde verrast te worden door een kleine atonale epiloog, die een bij Obiak ongebruikelijk contrast vormt met de rest van de bundel - en daardoor nieuwe perspectieven en diepten opent.
De 7de bundel van een van de beste en eigengereidste dichters van zijn generatie zal niemand ontgoochelen.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
30 april 2015
Uitgeverij
Poëziecentrum
ISBN
9789056552060

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic