Russisch dagboek

0

Het laatste boek van Anna Politkovskaja
Er ging een schok door de wereld toen Anna Politkovskaja op 7 oktober 2006 werd doodgeschoten. Ze werd 'het verloren geweten van Rusland' genoemd. Ze was correspondente van Novaya Gazeta, een van de weinige overgebleven onafhankelijke kranten van Rusland.
Het werk van Politkovskaja was al tijdens haar leven internatio-naal vermaard vanwege de menselijkheid en de passie die eruit sprak, en door haar focus op individuen en hun verhalen. Enkele maanden voor haar dood rondde Anna Politkovskaja haar laatste boek af, Russisch dagboek, dat een hard en onontkoombaar beeld geeft van Rusland onder het bewind van Poetin. Het is onbedoeld de nalatenschap geworden van een vrouw die haar leven in dienst stelde van de waarheid, maar haar moed met de dood heeft moeten bekopen.
'Net als andere grote onderzoeksjournalisten, bracht Anna Politkovskaja menselijke waarheden aan het licht die de officiële verhalen herschreven. We zullen nog lang haar werk blijven lezen, en van haar blijven leren.' - Salman Rushdie
Onderdrukking van vrije meningsuiting en expressie bereikt zijn brute uiterste bij de moord op een schrijver. Anna Politkovskaja weigerde te liegen in haar werk; haar moord is een afschuwelijke daad, en een aanslag op de literaire wereld.' - Nadine Gordimer
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
447
Laatste editie
02 mei 2007
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044510898 , 9789044531732
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic