Sage van het Grensland 1 - De dagen van het Hert

10

Spots 3 Top25's 1

Er heerst onrust in het Grensland. Van de andere kant van de zee is een vloot onderweg en de Magiërs weten niet zeker of de opvarenden goed of kwaad in de zin hebben. Duistere tekens wijzen evenwel op de komst van Misáianes, de zoon van de Dood. De Opperste Astronomen roepen vertegenwoordigers van de zeven stammen bijeen in de hoofdstad Beleram. Zij sluiten een verbond om overal op voorbereid te zijn. Als de naderende vreemdelingen daadwerkelijk de volgelingen van Misáianes zijn, worden immers de oeroude Gewijde Geschriften bewaarheid die voorspellen dat wezens uit de Oude Wereld zullen komen om het Grensland te onderwerpen. Onder leiding van hun eigenzinnige aanvoerder Dulkancellin trekt het Verbond van het Hert ten strijde. Maar als wantrouwen, jaloezie en verraad ontstaan binnen de eigen kring, komt de ondergang van het Grensland angstwekkend nabij. In 'De dagen van het Hert', het meeslepende eerste boek van de trilogie 'De sage van het Grensland', schept Liliana Bodoc een originele, magische werkelijkheid, waarin twee werelden met elkaar in botsing komen. Daarbij laat ze een andere kant zien van de strijd tussen goed en kwaad: niet oppermachtige koningen en magiërs staan centraal maar de vredelievende bewoners van het Grensland. Geen tovenaars die alles kunnen oplossen maar wijzen die twijfelen, fouten maken en leren van elkaar. Geen eenzame helden maar verschillende stammen die hun onderlinge vetes laten rusten en hand in hand de strijd aangaan.

Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Vertaald door
Bob de Nijs , Bob de Nijs
Laatste editie
03 oktober 2009
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028423060


Door lezers

Boekenmonster / Terugblik op oktober
30 oktober 2017 10 reacties
3 Boeken / Drie onopgemerkte fantasyboeken
29 oktober 2017 10 reacties
Boekenmonster / Drie onopgemerkte fantasyboeken
29 oktober 2017
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

De dagen van het hert

door: Teaber 1 like
Dit boek vond ik niet heel bijzonder. De schrijfster gebruikt vaak  lange zinnen.Sommige stukken mochten van mij wel iets uitgebreider verteld worden. Maar misschien vind ik de antwoorden in het tweede deel. Het verdient dus wel een "tweede" kans.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic