Samen op stap

,

0

'Samen op stap' is een handleiding voor volwassenen in stiefgezinssituaties om beter te leren omgaan met de problemen die samenhangen met het vormen van een nieuw stiefgezin. Er zijn veel stiefgezinnen in allerlei samenstellingen. Soms ontstaan ze na een scheiding of overlijden, er zijn gezinnen waarin beide volwassenen kinderen hebben, gezinnen waar enkel de man of de vrouw kinderen heeft, gezinnen waarin de volwassenen verbonden zijn met of zonder huwelijk, gezinnen waarin er gezamenlijke voogdij en dagelijkse zorg voor kinderen is en gezinnen waarin er alleen sprake is van juridische voogdij.
Veel problemen in stiefgezinnen komen voort uit een gemeenschappelijk soort moeilijkheden die samenhangen met het bijzondere van zo'n gezin. In het werkboek 'Samen op stap' wordt in zes stappen aangegeven hoe het leven in zo'n gezin meer doorzichtig, voorspelbaar en hanteerbaar zou kunnen worden. Het boek bevat vele oefeningen en is duidelijk geschreven. De Vishers geven tal van suggesties die rechtstreeks afkomstig zijn uit de praktijk en hun waarde al bewezen hebben.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
97
Laatste editie
05 mei 2006
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789076249452
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic