Schaduwkant

, , ,

7

Het kwaad van een ander confronteert ons met de donkere kant van onszelf. Wat zo fascinerend en tegelijkertijd vaak zo beangstigend is, is het gegeven dat het gezicht van het kwaad vaak zoveel op ons eigen gezicht lijkt. In ieder mens schuilt het slechte en onder de juiste omstandigheden lijkt iedereen in staat tot het plegen van moorden. Blijkbaar hebben mensen dus een grens waar - als die wordt overschreden - het goede ophoudt en het kwaad begint.
Voor onze verhalenwedstrijd vroegen wij de deelnemers om zich te verplaatsen in een misdadig brein en vanuit dat vertrekpunt een crimineel spannend en misschien zelfs bloedstollend verhaal met een donker randje te schrijven.
In Schaduwkant staan de 24 beste verhalen, geschreven vanuit de duistere hersenspinsels van de schrijvers. Het is een kant die ieder van ons heeft, maar die we het liefst voor het daglicht verborgen houden. De verhalen van deze Belgische en Nederlandse auteurs zijn totaal verschillend van elkaar, op die ene overeenkomst na. Ze geven stuk voor stuk een inkijk in dat hoekje van het brein dat we graag verborgen houden; de schaduwkant.

Auteurs: Martin van Dam, Marieke Damen, Machiel Pomp, Sanne Rooseboom, Annemarie Weeda, Jan Pronk, Esther te Lindert, Gerhard Pijnenburg, Marieke Haijkens, Laura Atkinson, Carolien van Wijngaarden, Heleen Bollen, Rik Marvick, Conny Hoogendoorn, F.P.G. Camerman, Eric Oosthoek, Debby Willems, Filip van den Steen, Mike Jansen, Simon Rhine, Gea van Beuningen, Debora Degreef, Isabella Driesman en Liesbeth Bliek.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Laatste editie
20 november 2015
Uitgeverij
LetterRijn
ISBN
9789491875229 , 9789491875236

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Joop Hazenbroek Hebban Recensent

Het kwade ontstaat altijd daar waar de liefde tekortschiet

door Joop Hazenbroek op 30-12-2015

In 2009 plaatst uitgeverij LetterRijn een oproep op Hyves voor het insturen van verhalen die 'uit het leven zijn gegrepen'. Uit de ruim vijftig inzendingen kiest Theo van Rijn de dertig beste verhalen  om te bundelen. Een traditie is geboren.

Voor 2015 luidde de opdracht: verplaats je in een misdadig brein en schrijf vanuit dat vertrekpunt een (bloedstollend) spannend misdaadverhaal met een donker...


Lezersrecensies (2)

Ontdek de duistere kant van de mensheid

door: Bianca Brummelhuis 1 like
Zoals de uitgeverij zelf al aangeeft op de achterflap van het boek, hebben deze verhalen hetzelfde thema, maar zijn ze erg verschillend van elkaar. Ik vond het heel leuk om te lezen hoe iedere schrijver een eigen draai aan het thema geeft. De bundel bevat verhalen over slachtoffers van pesten die...

Overtuigende bundel korte misdaadverhalen

door: Joop Liefaard 1 like
Ieder jaar organiseert uitgeverij LetterRijn een verhalenwedstrijd met jaarlijks een wisselende opdracht. Voor dit jaar vroeg LetterRijn aan de deelnemende schrijvers “zich te verplaatsen in een misdadig brein en vanuit dat vertrekpunt een crimineel spannend en misschien zelfs bloedstollend...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic