Schakel door naar je hart !

0

Ben je een denker, een gevoelsmens of een doener? Doe de zelftest in Schakel door naar je hart voor diepere zelfkennis: zit je vaak in je hoofd of leef je vanuit je hart?

Onze cultuur kent van oudsher een sterke nadruk op rationaliteit. De keerzijde daarvan is emotionaliteit. De onderbuikgevoelens die zorgen voor conflicten, ruzie, jaloezie, boosheid en hebzucht. Goed nieuws: er bestaat een middenweg. Die ligt precies tussen het hoofd en de onderbuik: letterlijk in het hartgebied. Hiervoor kiezen betekent leven vanuit je gevoel en liefdevolle aandacht.

Emotie en gevoel worden echter vaak door elkaar gehaald. Recente inzichten in de hersenwetenschappen en de filosofie bieden opheldering. Volgens de neurowetenschapper Antonio Damasio moeten we leren zien dat gevoelens verbindend zijn en emoties verstorend. Jan den Boer toont in Schakel door naar je hart aan dat je verstorende emoties door meditatie of mindfulness tot rust kunt brengen. Zo leer je om te leven vanuit je hart
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
01 november 2012
Uitgeverij
De Driehoek
ISBN
9789060307335

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic