Schaken op meerdere borden

1

Hoe gaat het er in een college van burgemeester en wethouders aan toe? En in de gemeenteraad van de 'onzichtbare' stad Zoetermeer, een stad die alle relevante ontwikkelingen van Nederland in de afgelopen vijftig jaar heeft doorgemaakt?
De econoom Edo Haan was gedurende twaalf jaar wethouder van onder meer Sociale Zaken en Financiën in deze stad. Op aanstekelijke wijze schrijft hij over zijn ervaringen met verkiezingscampagnes, coalitieonderhandelingen en de omgang met de media. Haan nam onconventionele maatregelen. Zo benaderde hij zelf werkgevers om de uitstroom uit de bijstand te vergroten en bracht hij de afdelingen van de gemeente nieuwe begrotingsregels bij (de EBO-norm, Eigen Broek Ophouden).
Het resultaat is een levendig boek over een terrein van het openbaar bestuur waar niet veel over geschreven wordt.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
112
Laatste editie
10 maart 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Van Gennep B.V.
ISBN
9789461643650

Lezersrecensies (1)

Goed leesbaar en nuttig voor de beginneling

door: liesvan88 1 like
Voor iemand die 'politiek blanco is' is dit echt een perfect boek, het legt aan de hand van 12 casussen uit hoe je als bestuurder lokale politiek moet bedrijven. Haan legt uit wat de valkuilen zijn, waar hij tegenaan gelopen is en hoe je succesvol kunt zijn in het wethoudersvak. Het boek is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic