Schat van Util, De

1

De trein reed veel te snel. Toen vloog een portier open. Een voorwerp zeilde door de lucht. Plofte in de grasberm. De deur knalde dicht. Ik spurtte naar de plaats waar ik het ding had zien vallen. Het was de reflex van een jager. Ik rook de buit en wilde er als eerste bij zijn.
Util is een echte kwajongen uit De Hoek, een armtierig gehucht vol uitschot. Toevallig vindt hij op een dag langs de spoorweg een zakje diamanten. Zijn geluk kan niet op! Hij is rijk! Maar makkelijk is het niet: Util doet wat hij kan om zijn geheim verborgen te houden. Want er zijn kapers op de kust…
Roger H. Schoemans brengt op een heel indringende en kleurrijke manier het boeiende levensverhaal van Util. Je hoort het lawaai van feestvierders en je ruikt de vette geuren van de kermis. Maar je ziet ook de armoede en de bekrompen sfeer van een dorpsgemeenschap jaren geleden. Over haat en hebzucht, maar ook over warmte en verbondenheid.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
183
Laatste editie
28 april 2003
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059080584
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic