Schep vreugde in 't leven, zet de zorgen aan de kant

0

Tijdens de crisis van 1929 lieten wij ons ook niet kisten
‘Schep vreugde in het leven’ biedt inspiratie voor onze tijd
 
Tachtig jaar geleden liet Nederland zich ook niet kisten door de economische crisis. De jaren dertig waren een tijd vol dynamiek, die ons juist nu moet inspireren. En geen periode van doffe berusting of aanpassing.
 
Dat blijkt zonneklaar uit  ‘Schep vreugde in het leven. Zet de zorgen aan de kant. Levenslessen uit de grote depressie’, het nieuwste boek van de bekende historicus Han van der Horst.
 
Wij hebben nog steeds plezier van de erfenis uit de jaren dertig, zoals het eerste begin van de televisie, het concept van de snelweg, grote recreatiegebieden, en veel elementen van het poldermodel, dat ons ook nu zal helpen om gezamenlijk de schouders eronder te zetten.
 
Eén recept uit de jaren dertig kan zeker goede diensten verlenen: vernieuwing, modernisering,durf.
 
In een meeslepend verhaal, gelardeerd met honderden treffende beelden, schildert Van der Horst een samenleving die op vele manieren de crisis te lijf ging en er ook nog – als het zo uitkwam en dat was váák – een vrolijk lied bij zong. Van veel onvergetelijke nummers is de tekst opgenomen. Lees het zelf. Schep vreugde in het leven.
Han van der Horst (1949) is historicus. Hij publiceerde tal van boeken en artikelen over het verleden. Maandelijks bespreekt hij recent verschenen historisch werk voor de VPRO-microfoon.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
16 mei 2009
Uitgeverij
Scriptum
ISBN
9789055946679
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic