Schepen in de nacht

0

Karl Beckmann heeft het eindelijk voor elkaar. Een vaste baan, een nieuwe liefde en een nieuw huis. Om dat te vieren organiseert hij een housewarming party. Hij nodigt iedereen uit die in zijn leven ooit betekenis heeft gehad. Even wordt de maisonnette van Karl een knooppunt in de tijd, een Centraal Station waar alle levenslijnen samenkomen.

Met zes van de gasten heeft Beckmann een heel bijzondere band. Het zijn zes schaduwen uit zijn verleden, personen die zijn leven hebben vormgegeven, toevallige passanten die een tijd dezelfde koers aanhouden om vervolgens weer achter de horizon te verdwijnen.

Uit deze raamvertelling van zes elkaar in ruimte en tijd kruisende verhalen komt uiteindelijk de persoon van Karl tevoorschijn. Het levert een onthutsend beeld op over vriendschap en verraad, liefde en lust en de onvoorspelbaarheid van de voortschrijdende tijd. Soms wrang, soms boos, soms hilarisch, maar nooit melancholiek wordt Karls gemankeerde Werdegang gevolgd.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
301
Laatste editie
22 juli 2015
Uitgeverij
U2pi BV
ISBN
9789087595241

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic