Schepping of evolutie ?

0

Dit boek is niet bedoeld om in bijzonderheden de achter-gronden van het scheppingsverhaal te ontrafelen. Wel wil het begrip wekken voor het feit dat er veel meer achter zit dan je bij de gangbare maar oppervlakkige beschouwing zou denken. Als je over schepping of evolutie wilt discussi n moet je eerst zorgen dat je weet waarover je het in essentie hebt. Vervolgens kun je er desgewenst een standpunt over innemen. Wat in de kretologie tussen theologen onderling alsook tussen hen en politici steeds weer gebeurt is juist het omgekeerde.
Helaas leidt dit tot niets anders dan zinloze tijdverspilling. De tegenstelling die men suggereert tussen scheppingsverhaal en evolutie best eenvoudigweg niet. Het bijbelse scheppingsverhaal is een zeer sterk geconcetreerde samenvatting van een evolutieproces. De opstellers van het boek Genesis hadden een uiterst duidelijk beeld van dat proces, met name ook naar aard en omvang van de in 'dagen' gesymboliseerde evolutieperioden. Die opstellers waren esoterici: ingewijden die door aanleg en intensieve scholing met hun bewustzijn konden doordringen tot in kosmische ontwikkelingen en wetmatigheden. Zij onderscheidden daarin perioden die elk een eigen karakter en betekenis hebben voor de ontwikkeling van de mensheid.
Bij uitgeverij Christofoor verschenen van Gerrit Zunneberg eerder de boeken
Re arneren - hoe gaat dat eigenlijk? en Het ongekende kerstkind - een ander licht op Christus.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
71
Laatste editie
21 december 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Christofoor
ISBN
9789060382950

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic