Scherf

0

Over groot worden in een breekbare wereld ...

De gevoelige Viktor groeit samen met zijn broer op in een streng christelijke omgeving. Hij is niet tegen God en het geloof, maar denkt er wel het zijne van. Voor hem en zijn kameraden zijn muziek en meisjes veel belangrijker. Vooral Carolina Henriette, de oudere zus van een van zijn vrienden, maakt indruk op Viktor. ’s Avonds doet ze duistere dingen met mannen op het fabrieksterrein. In het stadje waar iedereen iedereen in de gaten houdt, zijn er trouwens ook nogal wat volwassenen met een geheim. Viktors wereld wordt door elkaar geschud als blijkt dat zijn oudere broer Ole Henrik ernstig ziek is.

Harald Rosenløw Eeg (1970) studeerde godsdienstgeschiedenis en is naast schrijver ook muzikant. Sinds 1995 publiceert hij onalledaagse adolescentenromans, die in Noorwegen bejubeld en bekroond worden. Zijn kijk op de wereld is markant, zijn taal beeldrijk. Eerder verscheen bij Afijn zijn messcherpe toekomstroman Roest.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
31 maart 2004
Uitgeverij
Uitgeverij Clavis B.V.B.A.
ISBN
9789059330429
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic