Scherpe letters

0

Niet alleen het nieuws verandert steeds, ook de manier waarop het vorm krijgt in de krant. In 1970, na de fusie tussen NRC en het Handelsblad, was de krant zwart-wit met loodgezette letters. Inmiddels ligt er een full-colour, digitaal geproduceerd medium, dat ook op internet, e-reader en iPad te lezen is. Sinds 2006 is er bovendien nrc.next met een eigen formaat, beeldtaal en lay-out.
Scherpe Letters schetst de veranderende vorm van de krant en diverse bijlagen, de ontwikkeling van techniek en nieuwe manieren waarop lezers informatie tot zich willen nemen. Met veel illustraties en een korte historie van de bekendste NRC-strips: Ollie B. Bommel, Kamagurka en Fokke en Sukke.
In oktober-december zal over dit onderwerp een tentoonstelling te zien zijn in museum De Lakenhal in Leiden. Het jubileum krijgt ruim aandacht in NRC Handelsblad.
Paul Steenhuis (1958) is sinds 1990 redacteur van NRC Handelsblad. Hij werkte bij de kunstredactie, leidde de binnenlandreactie, was chef van het maandblad M en redigeert momenteel de Achterpagina. Hij publiceerde diverse boeken over kunst en filosofie.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
194
Laatste editie
01 oktober 2010
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789079985234
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic