Schijnbewegingen

62

Artikelen 2 Spots 4 Top25's 4

Schijnbewegingen, het eerste deel van de meesterlijk geschreven Groene Bloem-trilogie van Floortje Zwigtman, is nu weer als los boek verkrijgbaar. Dit verhaal, dat kan worden gerekend tot een van de beste Nederlandse YA-boeken, gaat over een jonge homoseksueel die leeft in een wereld van armoede en homofoben. Op zoek naar de Grote Liefde en het Grote Geld zwerft de zestienjarige Adrian Mayfield door Londen. Maar Londen anno 1895 is een gevaarlijke plek als je geen geld op zak hebt en ook nog eens op mannen valt. Adrian komt terecht in een wereld van glamour, miljonairs en kunstenaars, maar ook van afpersers, homohaters en bittere armoede. In deze zinderende wereld vindt hij zijn Grote Liefde. Maar de prijs die hij daarvoor moet betalen is erg hoog... 'Er is geen Nederlandse auteur die zo eerlijk en nietsverhullend voor de jeugd durft te schrijven als Floortje Zwigtman. (...) Ze vertelt het hele verhaal. Dat leidt tot werkelijk indringende adolescentenliteratuur.' Trouw Floortje Zwigtman maakte meteen naam als YA-auteur met met haar Groene Bloem-trilogie, waarin ook Tegenspel en Spiegeljongen verschenen. Deze serie is bekroond met o.a. de Gouden Uil en de Gouden Zoen.

Verschenen in
Serie
Groene bloem (1)
Genre
Young Adult
Aantal pagina’s
512
Laatste editie
22 juni 2018
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789026132209 , 9789026131035 , 9789024581290 , 9789024581306


Artikelen over Schijnbewegingen

  Meer artikelen


Door lezers

Young Adult Club / Let's Talk... met Feline!
16 november 2018 15 reacties
Boekenmonster / Mijn 25 (deel 5)
25 augustus 2018 4 reacties
3 Boeken / Drie boeken over homoseksualiteit
08 augustus 2017 13 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 5,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 5,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €5,99 bijLezersrecensies (4)

Goed geschreven vreemde historie

door: Alba 1 like
Deze trilogie staat al een tijdje op mijn verlanglijstje (Vlam, van dezelfde schrijfster, maakte indruk), maar om de een of andere vage reden had de bibliotheek wel deel 2 en deel 3, maar niet deel 1 in de collectie. Met het nieuwe jaar bleek deze misser opgelost te zijn, dus was ik misschien wel...

Net een schilderij

door: Charlotte Froberg 1 like
Wat een geweldig boek! Het duurt altijd even voordat Floortje Zwigtman me te pakken heeft, maar als dat zo is kan ik aan niks anders denken! Nu ik het uit heb wil ik gelijk nog een keer lezen, als je het leest is er zo veel dat je niet gelijk op valt. Het is net een schilderij prachtig om naar te...

Mooi, maar niet boeiend.

door: Jos 1 like
Wel een mooi boek, maar kon toch niet echt boeien, had er wat meer van verwacht gezien de aan mij gedane aanbevelingen en de gelezen recensies.

Recensie Schijnbewegingen

door: Mieke Piersma 1 like
Een heel goed boek met een typische Engelse sfeer. Ik vind het ook meer een boek voor volwassenen dan voor tieners. De andere delen ga ik ook nog lezen. Goed geschreven 4 duimpjes.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic