School met vijf o's

0

De buitenschoolse opvang groeit sinds 2007 en raakt steeds meer verbonden met de basisschool. De samenwerking is in het begin vooral organisatorisch, maar gaandeweg komen er ook inhoudelijke verbindingen. Dit boek biedt coördinatoren, directeuren, pedagogen en beleidsmedewerkers informatie en inspiratie hoe aan deze inhoudelijke samenhang vorm te geven. Geïllustreerd door (brede) scholen die dit al in praktijk brengen. Interessant voor basisscholen, buitenschoolse opvang en gemeenten.
Er is meer mogelijk dan u op het eerste gezicht denkt. U kunt kiezen uit samen opvoeden, samen werken aan de ontwikkeling of aan de gezondheid van kinderen. U kunt ook samen aan de slag voor de kinderen van de school die extra zorg nodig hebben. En wat denkt u ervan om aan de schooltijden te sleutelen nu de school toch open is van s ochtends tot s avonds?
Al deze samenwerkingsmogelijkheden zijn in het belang van de kinderen. U leest hierover in deze bundel. U krijgt ook discussiestof mee over de maatschappelijke gevolgen van dagarrangementen. Vragen die in elk team opkomen: is het goed voor kinderen om de hele dag op school te zitten, wat betekent deze verandering voor gezinnen en vrijetijdsorganisaties?
Liesbeth Schreuder en Marja Valkestijn zijn ervaren auteurs die in dit boek hun inzichten over buitenschoolse opvang en brede school wederom hebben gebundeld. Liesbeth Schreuder is ontwikkelingspsycholoog en Marja Valkestijn is afgestudeerd in de Algemene Sociale Wetenschappen. Zij publiceerden eerder het boek Dagarrangementen in de brede school. Zij zijn werkzaam bij het Nederlands Jeugdinstituut/ NJi te Utrecht. Susanne Mewissen studeert af in de Pedagogische Wetenschappen en is stagiaire bij het NJi.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Laatste editie
21 januari 2010
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789085600473
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic