Schoon schip.

,

3

Jaarlijks verdrinken er in Nederland 500 mensen. Een van hen is Stefan Donkers. Tijdens een zeiltocht samen met zijn vriend Rob Hamelink slaat hij overboord en verdrinkt. Het is een ongeluk of het moet om zelfmoord gaan, luidt de voorlopige conclusie van inspecteur Bonnema. Toch zet deze zijn onderzoek voort en rijzen er bij hem in de loop der tijd steeds meer twijfels.

Rob Hamelink, die na zijn scheiding van de jonge actrice Karin alleen leeft, is volledig van slag door Stefans dood. Hij en Stefan waren ondanks het verschil in karakter en levenswandel al 25 jaar boezemvrienden. Samen met Stefans weduwe, de romanschrijster Aafje en ook een jeugdvriendin van Rob, zoekt hij tevergeefs naar een bevredigende verklaring voor het drama dat zich heeft voltrokken.

Tijdens hun regelmatige ontmoetingen nemen Rob en Aafje de draad van hun oude vriendschap weer op. Als Rob, om Aafje te helpen, net als vroeger een van haar manuscripten kritisch doorleest, leidt dit tot een verbijsterende onthulling.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Schoon schip
Laatste editie
15 januari 2000
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789070282554

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 11,33
Bestel het boek bij Blz. vanaf 11,33
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic