Schrik

3

Schrik is het verhaal van een oude man, Petrovitsj, die in een dorp woont waar hij op de datsja's van anderen past. In ruil voor zijn diensten kan hij gratis wonen. Hij heeft alle tijd om over het leven in het algemeen en zijn eigen leven in het bijzonder na te denken. Hij stelt prijs op het vrouwelijk schoon in zijn naaste omgeving - vooral bij volle maan. De mannen van deze jonge vrouwen, en soms ook de vrouwen zelf, zijn hier niet altijd van gediend. Af en toe lopen zijn escapades dan ook uit de hand, en hij laat zich zelfs een paar weken opnemen in een psychiatrische kliniek. Hij wordt doorgestuurd naar een modieuze deskundige op het gebied van geile oude mannen. Met behulp van afbeeldingen van onder andere saters probeert deze zijn patiënten bewust te maken van de problematiek.

De oude Petrovitsj raakt ook bij de geschiedenis betrokken wanneer hij samen met de jonge Dasja een nacht in het parlementsgebouw in Moskou doorbrengt terwijl het door tanks wordt beschoten. We schrijven 1993: de communisten proberen de macht weer te grijpen, maar het loopt allemaal met een sisser af. Een geraffineerde en originele roman over het oude en het nieuwe Rusland, jeugd en ouderdom.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Gerard Cruys
Laatste editie
12 maart 2008
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029565608
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Van oude mannetjes en de mooie Russinen die bemind worden

door: Kaj Peters 1 like
Meer een verhalenbundel in romanvorm dan dat het een consistente verhaalstructuur heeft. In twaalf enigszins afzonderlijke hoofdstukken wordt het verhaal verteld van een oude man die de toegang heeft tot de vakantiewoningen van mensen en die op deze manier weet binnen te dringen in de levens van de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic