Schroder

79
Rank 2404 Gelezen 89 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 36 Favoriet 6 Recensies 6
Literatuur & Romans Lijsten 2 Top25's 2   Topics 0
Een ontroerende roman over geschiedenis, vaderschap en identiteit
Als de veertienjarige Erik Schroder een leugentje om bestwil vertelt, kan hij niet voorzien welke onwaarschijnlijke en tragische wending hij zijn leven daarmee geeft. Jaren later is hij een gescheiden man en bevindt hij zich in een penitentiaire inrichting. In opdracht van zijn advocaat zet hij zijn leven op papier, in een poging te begrijpen en misschien zelfs te verklaren wat hem ertoe heeft gebracht zijn zesjarige dochter Meadow midden in een verhitte strijd om de voogdij te ontvoeren.
Met Schroder schreef Amity Gaige een buitengewoon knappe roman over geschiedenis, vaderschap en de vele identiteiten die we gedurende ons leven aannemen.
Amity Gaige heeft diverse romans op haar naam staan, waaronder het unaniem lovend onthaalde Schroder, en schreef essays, artikelen en verhalen voor o.a. The Los Angeles Times en O Magazine. Ze woont met haar gezin in Amherst, Massachusetts.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Mieke Trouw Wim Scherpenisse
Uitgeverij
Agathon
Laatste editie
08 februari 2014
ISBN
9789000316670 , 9789000335961 , 9789000334193 , 9789000316687 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (5)

raakt diep

door: shelley van belleghem 1 like
In 1 ruk uitgelezen. Het relaas van een wanhopige vader, voor wiens daden ik toch heel veel begrip kon opbrengen. Een boek dat me heeft geraakt, een verhaal dat iedere vader kan overkomen. Een verhaal waar ik toch even van moet bekomen.

Erik Schroder of Eric Kennedy?

door: Nancy 1 like
Schroder. Erik Schroder. Als kleine jongen emigreerde hij samen met zijn vader vanuit Oost-Duitsland naar de Verenigde Staten. Op 14-jarige leeftijd nam hij onder de naam Eric Kennedy deel aan een vakantiekamp voor jongens aan Lake Ossipee, New Hampshire. Het lukte hem tientallen jaren om deze...

Schroder

door: Zazou 1 like
Schroder vertelt het verhaal van een kinderlijke, naïeve, impulsieve man, die zonder enige kwade bedoelingen van de drup in de regen belandt. Je zou hem wel toe willen roepen:"Niet handig! Denk na!", maar het kwaad is al geschied voordat je er erg in hebt.

Ontroerend

door: 1 like
De vader bedoelt het zo goed wanneer hij zijn dochtertje meeneemt voor een korte vakantie, maar het loopt jammerlijk uit de hand.
Als lezer hoop je dat het toch nog allemaal goed komt, maar eigenlijk weet je al dat dat er helaas niet in zit.
Amity Gaige weet de zieleroerselen van de vader goed neer...

Recensie Schroder

door: Elbert Grift 1 like
Erik Schroder, is samen met zijn vader de plas overgestoken en belandt vanuit Duitsland (oorspronkelijk West-Berlijn)in Boston Amerika, alwaar zij gaan wonen. Naar verloop van tijd, als het tijd wordt voor een vervolgopleiding, besluit Eric zijn achternaam te veranderen in de populaire naam...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook