Seks met de koning

3

Niet zelden had een koning naast zijn huwelijk met de koningin, die hem doorgaans vanuit diplomatieke overwegingen was opgedrongen, een relatie met een vrouw die meer zijn eigen keuze was. In sommige gevallen was een ma esse niet meer dan een onschuldig tijdverdrijf voor de koning, maar in andere gevallen regeerde zij de natie in zijn plaats. Een hof was vaak een slangenkuil vol hebzucht, rivaliteit en wraak. Door de eeuwen heen werden minnaressen van koningen dan ook vereerd, gevreesd, benijd en beschimpt.
Seks met de koning brengt ons in de troonzalen slaapkamers van de belangrijkste monarchen in de geschiedenis van Europa. Aan de hand van dagboeken, brieven en andere historische documenten onthult Eleanor Herman de fascinerende dynamiek tussen seksuele gunsten en politieke macht. Boordevol kleurrijke persoonlijkheden, buitengewoon humoristisch en prikkelend verteld, vormt dit schitterende relaas van passie en politiek een kroniek van vijfhonderd jaar geschiedenis van sprankelende vrouwen en de koningen die hen beminden. Van Madame de Pompadour, de beroemde minnares van Lodewijk XV, die ondanks haar frigiditeit haar positie negentien jaar lang wist te behouden, tot Camilla Parker-Bowles, die niemand minder dan prinses Diana onttroonde.
Eleanor Herman studeerde Duits en Journalistiek aan de Towson State University in de Verenigde Staten. Als verre nazaat van Eleanor van Aquitani een van de machtigste vrouwen in de middeleeuwen, naar wie zij ook genoemd is, is ze gerelateerd aan de meeste koningshuizen in Europa. Ze geniet wereldwijd naam en faam als royaltyverslaggeefster.
'Open Seks met de koning op eender welke pagina en je komt terecht in een onkies, heerlijk verleidelijk en clandestien tafereel uit de hoogste rangen.' - NEW YORK TIMES BOOK REVIEW
'H non-fictieboek van deze zomer.' - THE BALTIMORE SUN
'Veel leuker dan Danielle Steel of Dan Brown.' - THE WASHINGTON POST
'Wetenschappelijk verantwoord en onderhoudend geschreven, met een scherp oog voor politiek maar nooit de aangename zaken verloochenend.' - KIRKUS REVIEWS
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
319
Laatste editie
08 maart 2007
Uitgeverij
Manteau
ISBN
9789022321669
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic