Siebe Schaap wil ook een mensje

1

?Natuurlijk krijg je geen mensje,? zegt papa Schaap onder het middageten. ?Dat hebben we nu al duizend keer gezegd. Punt uit, klaar.? ?Iedereen in m?n klas heeft er een!? zegt Siebe Schaap boos. ?Iedereen! Ik mag ook nooit iets!?
Een wel heel originele invalshoek voor een alledaags thema. Zoals ieder kind een huisdier wil, wil Siebe (en Siebe is een schaap!) een huismensje. Eerst mag het niet van zijn ouders, maar uiteindelijk gaan ze toch overstag. Siebe is dolblij met zijn huismensje en hij heeft het er maar druk mee: eten geven, hok verschonen, knuffelen, uitlaten. Maar dan gaat er bij het uitlaten iets mis en loopt zijn mensje weg?
Alleen het idee al werkt op de lachspieren, en dankzij de grappige illustraties en de tekst vol droge humor wordt het alleen maar leuker! Het verlangen naar een huisdier speelt immers in elk gezin. Zowel kinderen als ouders zullen dan ook veel plezier beleven aan dit verhaal, waarin dat afgezaagde thema nu eens drastisch wordt omgekeerd.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
12 februari 2010
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025746797
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic