Sierlijk schotels schikken

0

"Een fris lentebuffet of een stralend zomerbuffet, een prestigieus banket voor het eindejaar, een verrukkelijke desserttafel...…de gedachte aan deze heerlijkheden doet je watertanden. Vaak zien dergelijke buffetten en de bijbehorende sierstukjes er oogverblindend uit en vraag je je af hoe men het schikken ervan voor mekaar kreeg.
Sierlijk schotels schikken biedt het antwoord op deze vraag. Het is geen receptenboek, maar een inspiratieboek voor het schikken, klaarmaken en versieren van schotels, buffetten en banketten. Zowel verfijnde aperitiefhapjes, visterrines en -mousses, fijne vleeswaren, ambachtelijk bereide pasteien, origineel afgewerkte slaatjes, kaas uit alle windstreken en een rijke variatie aan desserts passeren de revue. Ook de kinderen worden niet vergeten, want van het fantasierijke sprookjesbuffet zullen zelfs de allerkleinsten willen smullen. Naast al deze schotels toont het boek ook enkele tafel- en buffetstukjes die gemaakt werden van de meest uiteenlopende fruit- en groentesoorten. Enkele basissnijtechnieken leren zelfs de meest onervaren leek de knepen van het vak.
De gedetailleerde foto's van alle schotels worden afgewisseld met duidelijke stap-voor-stap beschrijvingen die heel veel creatieve lezers meteen aan het werk zullen zetten."
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
173
Laatste editie
05 oktober 1999
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020938241

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic