Simonehh en mijn tweelingbroer

0

Na een sportevenement in Georgië neemt topworstelaar Sjamil Kurbanov in het voorjaar van 1986 de benen om via Turkije Nederland te bereiken. Dat land betekent voor hem niet alleen vrijheid, maar is ook het land van Simone Zalm, de zwemster die hij in Georgië heeft ontmoet. Zij heeft hem de onverwoestbare overtuiging geschonken dat zij alleen de remedie is voor zijn verborgen verminking.

De sterke, levenslustige Sjamil heeft eerst een warm nest en een
verblijfsvergunning nodig. Daarom staat hij op een goede dag op de stoep van het ouderlijk huis in Utrecht van de zwaarmoedige, pessimistische, altijd spijbelende Erdal Balci. Sjamil meldt zich als de officiële zoon van Riza Balci en dus als tweelingbroer van Erdal. Nadat vader Balci van de schrik bekomen is, wordt Sjamil opgenomen in het gezin.

Dat is een begin van een bijzondere vriendschap. Een zoektocht naar liefde en geluk en natuurlijk naar Simone Zalm. SIMONEHH EN MIJN TWEELINGBROER is een zinderende, tragikomische roman over liefde en vriendschap, over Nederland in de jaren tachtig, vol avonturen en absurde gebeurtenissen verteld door een unieke Turks-Nederlandse verhalenverteller.

Erdal Balci (1969) kwam op elfjarige leeftijd naar Nederland en is als journalist werkzaam voor DE GROENE en TROUW. Eerder schreef hij VANDAAG GEEN PONT. IMPRESSIES UIT ISTANBUL en de roman DE MOOISTE LEUGEN.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
22 december 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Van Gennep B.V.
ISBN
9789461643452 , 9789461644374 , 9789461644657
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic