Smaken verschillen

0

Wist je dat dames uit de tijd van Rubens vaak kussens onder hun japon droegen om toch maar te voldoen aan het ideaalbeeld van ronde vrouwen? Dat diners van twaalf gangen aan het eind van de 19e eeuw geen uitzondering waren? En dat walvisvlees vaak als vervanger voor vlees gebruikt werd in de middeleeuwen?
Ook al zijn figuren als Karel de Grote, Erasmus en Napoleon onlosmakelijk met onze geschiedenis verbonden, toch zijn ze grotendeels schimmen gebleven: over hun dagdagelijkse leven kunnen we ons nauwelijks iets voorstellen. Dit boek brengt daar verandering in. In 14 hoofdstukken bespreekt het de voeding- en kledinggewoonten in West-Europa van 500 tot nu. Over de verschillen in levensstandaard tussen de betere klassen en de brede massa, favoriete gerechten en het veranderend modebeeld. Met aandacht voor de politieke en culturele achtergrond en de invloed van financiële, wetenschappelijke en technische ontwikkelingen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
295
Laatste editie
20 april 2010
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058266866

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic