Snelweg naar Rome

0

Donkere wolken pakken zich samen boven de geschiedschrijving. In een politiek klimaat waarin bezuinigingen de wetenschap overschaduwen ligt er een toenemende druk op maatschappelijke verantwoording. De vraag naar de relevantie van geschiedschrijving is van alle tijden, maar juist in deze tijd urgent.
In Snelweg naar Rome kiezen jonge historici ervoor het debat niet te ontwijken maar op zoek te gaan naar antwoorden. Als bijna en net-afgestudeerden worden ze gedwongen te reflecteren op hun positie en de zin en onzin van hun vak. Ze zijn ervan overtuigd dat je van geschiedenis kunt leren, maar hoe?
Snelweg naar Rome biedt niet alleen een verhaal over het verleden, maar ook een kijkje achter de schermen van het historisch atelier. Hoe ziet de toekomstige generatie geschiedkundigen haar rol in de samenleving?

Janna Coomans, Thomas Smits en Jan Julia Zurné volgden de onderzoeksmaster geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hoewel hun interessegebieden uiteenlopen van middeleeuwse baden tot nazi's in de beklaagdenbank, delen ze een fascinatie voor de maatschappelijke betekenis van hun vak.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
298
Laatste editie
19 september 2013
Uitgeverij
Prometheus Bert Bakker
ISBN
9789035138773
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic