Snijpunt Isfahan

2

Goossen Karssenberg is een liefhebber van islamitische geo-metrische patronen. Zijn bewondering gaat vooral uit naar de mozaïeken van Isfahan, het mekka van de ontwerptraditie. In Iran drukken mozaïeken het transcendentale, het eeuwige en het heilige uit. Karssenberg begrijpt deze vormen; hij ontwerpt ze, als wiskundige, zelf.

Maite Karssenberg, zijn dochter, is erbij als haar vader een doorbraak bereikt: hij heeft een mozaïek ontworpen dat nog nooit door iemand is bedacht. Zij vat het plan op om samen met hem een reis door Iran te maken, op zoek naar een fabriekje waar zijn ontwerp gemaakt kan worden: als het haar lukt het mozaïek te bestellen, zal haar vader een tastbaar bewijs hebben van zijn genialiteit, een echt wiskundig-religieus kunstwerk. Wellicht kunnen ze zelfs een handeltje in mozaïeken opzetten; na jaren¬lange onderhandelingen zijn de economische sancties tegen Iran opgeheven. En dus stappen ze samen in het vliegtuig, vader en dochter, op handelsreis naar Isfahan.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
30 januari 2018
Uitgeverij
Querido
ISBN
9789021406640 , 9789021406657

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic