Sociaal gedrag bij dieren

0

Het sociale gedrag van dieren behoort tot de meest belangwekkende en ook voor de leek meest toegankelijke terreinen van de biologie. De auteur onderzocht de drie belangrijkste biologische facetten:functie, causaliteit en evolutie. Tinbergen heeft massa's feitenmateriaal verzameld voor het jonge vak ethologie. Hij heeft voorzien dat goed gefundeerd inzicht in diergedrag ten zeerste bijdraagt tot begrip van de biologische achtergronden van menselijk gedrag (bijvoorbeeld in het geval van autisme) en als zodanig wees hij op het belang van de ethologie voor onder andere psychologie, psychiatrie, sociologie en polemologie.
Het boek is zo geschreven dat ook belangstellende niet-vakmensen het met plezier zullen lezen en tot eigen waarneming en onderzoek gestimuleerd zullen worden.
Over de auteur: Prof.dr. Nico Tinbergen, broer van de econoom Jan Tinbergen, was een Nederlands-Brits bioloog, en samen met Konrad Lorenz de grondlegger van de ethologie. In 1973 ontving hij de Nobelprijs voor fysiologie of geneeskunde, samen met Von Frisch en Lorenz.

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap , Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
23 september 2008
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
ISBN
9789031506118

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic