Spanje

1

De zwarte stier, het symbool van Spanje, werd ontworpen om brandy te promoten.
Churros y chocolate zijn volgens de Spanjaarden de beste remedie tegen een kater.
Onder Franco moesten alle pasgeboren meisjes Maria genoemd worden.
De espadrille is de Catalaanse schoen bij uitstek. Ook de vorige paus bestelde zijn espadrilles in een klein winkeltje in Barcelona.

Spanje is het vakantieland bij uitstek. Maar achter de zonovergoten kuststeden, de drukbezochte monumenten, de robuuste natuur en de tapaskeuken schuilt heel wat meer. Een land met een rijk verleden en verrassende anekdotes.

Dit boek begint waar de gewone, traditionele reisgids ophoudt. Het neemt je mee op rondreis door Spanje, vanaf de nulkilometer in Madrid, via Castilië, Andalusië, Valencia, Barcelona en Baskenland tot het einde van de wereld in Galicië. Onderweg hou je halt bij boeiende plekken en maak je kennis met fascinerende figuren en Spaanse lekkernijen.

GERT CORREMANS is reisjournalist. Voor Spanje, al wat je niet in je reisgids vindt verzamelde hij leuke weetjes en verhalen uit de Spaanse geschiedenis. Met de fotos van MICHAEL DEHASPE kan je thuis al genieten van de klassiekers en de goed verborgen geheimen van je favoriete vakantieland.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
26 juli 2011
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058267887
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic