Spanje

0

Op het einde van de twintigste eeuw kwam Spanje in de Europese Unie. Het betekende een hele omwenteling die de auteur beschrijft op zijn eigen ironische, vaak satirische manier. Lachwekkende toestanden die in tien jaar tijd veranderden...
Hugo Renaerts (Antwerpen 1943) kwam in 1980 als journalist naar Spanje en maakte de hele verandering mee. Van een land waarover men zei dat 'Afrika bij de Pyreneeën begint', evolueerde Spanje naar een moderne maatschappij, maar dat ging niet zonder de nodige verwikkelingen.
De Spanjaard, opgegroeid in de dictatuur en dus met een gelaten karakter, eigen voor de Zuid-Europese landen, diende zich plotseling aan te passen aan wetten en voorschriften, die daarvoor wel bestonden, maar werden genegeerd.
De Spanjaard leefde onder het motto 'laat Franco met rust en hij laat jou met rust'. Wie niet protesteerde tegen het regime kon doen en laten wat hij wou en deed dat ook. Maar dan kwam die overschakeling en dat ging niet zo gemakkelijk. De mentaliteit van 'nu siësta' en 'de rest mañana' diende te veranderen en dat kostte de gewone Spanjaarden veel moeite.
Ongelooflijke toestanden die de lachlust opwekken als men er niet mee geconfronteerd werd.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
30 april 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402133547

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic