Spiegel & Bokswant

1

Boksen. Voor sommigen is het een barbaarse, primitieve sport, anderen zien het als een heilzame uitlaatklep voor aangeboren agressie. Het is een sport die fascineert en inspireert, ook voor schrijvers: Ernest Hemingway, George Bernard Shaw, Arthur Conan Doyle, Roberto Bolano, Lord Byron en zelfs Franz Kafka - allen hebben ze zich over de bokssport gebogen.

In de Vlaamse literatuur zijn er weinig echte boksromans, al duikt de sport toch wel met enige regelmaat op, tot in het werk van Hugo Claus toe. Spiegel en bokswant, van de herhaaldelijk bekroonde Oostendese auteur GASTON DURIBREUX, is dan ook een uniek boek: het is de enige psychologische boksroman in Vlaanderen, en hij werd nooit eerder gepubliceerd.

Een jonge bokser zwerft een etmaal lang door het Oostende van na de oorlog, door twijfel verscheurd. 's Avonds moet hij immers een belangrijke wedstrijd uitvechten, maar die ochtend heeft hij zijn stervende vader beloofd dat niet te zullen doen.

Dit meeslepende verhaal, dat zo authenthiek mogelijk gepresenteerd wordt, met alle littekens van de tijd, wordt verlucht met oorspronkelijke illustraties over de bokssport en gaat vergezeld van een informatieve uitleiding, een beknopte historie van 'de boks' in België en Oostende tot 1962 en een toelichting bij de editie.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
15 september 2009
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789063065973
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic