Spionnen van de paus

3

Nieuwe, ophefmakende inzichten over de rol van paus en kerk tijdens WOII
De controversiële paus Pius XII was betrokken bij meerdere moordcomplotten tegen Hitler, zo onthult historicus Mark Riebling op basis van recent ontdekte documenten. Spionnen van de paus werpt een spectaculair nieuw licht op de houding van Pius XII tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoewel hij vaak verguisd wordt omdat hij zich niet publiekelijk uitsprak tegen de jodenvervolging door de nazi's, zou de paus in stilte een geheim katholiek netwerk aangestuurd hebben dat meerdere moordaanslagen tegen Adolf Hitler beraamde. Historicus Riebling baseert zich op een schat aan nieuwe informatie voor dit goed gedocumenteerde en vlot lezende boek. Tegelijk geeft hij een onthullend beeld van het uitgebreide spionnennetwerk waarover het Vaticaan lange tijd beschikte.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
300
Laatste editie
17 december 2015
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789401429986 , 9789401430555

Hebban recensie

    Dick Van der Veen Hebban Recensent

Poging tot rehabilitatie van Paus Pius XII

door Dick Van der Veen op 04-01-2016

Mark Riebling is met Spionnen van de Paus uit op eerherstel van Pius XII. De algemene opinie heerst dat deze een flinke deuk oploopt als hij gedurende de Tweede Wereldoorlog onvoldoende stelling neemt tegen het nazisme. In zijn boek confronteert hij ons met deze paus als spin in het web dat rond Adolf Hitler wordt gesmeed.

Eugenio Pacelli, zoals hij is gedoopt, krijgt verzachtende omstandigheden...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic