Spiritualiteit, vrijheid en engagement

,

0

Nu de macht van de religieuze instituties afneemt en de globale samenleving in snel tempo een zaak voor individuen is geworden, is er een nieuwe kans om de kracht van spiritualiteit te ontdekken. De bijdragers in dit boek hebben opnieuw gekeken naar wat religieuze en levensbeschouwelijke stromingen oorspronkelijk als boodschap hebben. Wat maken hedendaagse individuen van de combinatie van spiritualiteit, vrijheid en engagement?

Het is de expliciete combinatie van deze drie begrippen waar we voor bijdragen in ons boek naar op zoek zijn geweest, omdat we van mening zijn dat een hernieuwde belangstelling voor spiritualiteit of religiositeit een stap vooruit zou moeten zijn.
Er ontbrak veel vrijheid aan de oude instituties en engagement leek wel eens een dekmantel voor zieltjes winnen.
Daardoor is de kracht van deze begrippen verloren geraakt.
In de bijdragen uit het boek in de vorm van essays kunnen we inspiratie opdoen. In de essays streven de auteurs vooral naar een systematische analyse van spiritualiteit vanuit de gedachte dat het vergroten van vrijheid voor een zo groot mogelijk groep vooral dan hun inzet (engagement) de moeite waard maakt.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
258
Laatste editie
23 augustus 2013
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402106442
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic