Split

10

Split
Het liegen begint nu

Jace en Christian zijn opgegroeid in een gezin waar de spanning altijd te snijden was. Hun vader - een beroemde rechter - mishandelde hun moeder, en waar zij konden vinden de jongens de klappen op. Christian is op zijn zeventiende weggelopen. Jace, nu zestien, heeft eindelijk het onmogelijke gedaan: hij heeft zijn vader teruggeslagen en is het huis uit gezet.

Het liegen begint nu... De eerste zin van Split sleept de lezer meedogenloos het leven van Jace binnen. Daar zit hij, met een door zijn vader gemolesteerd gezicht, met slechts 3,84 dollar op zak, in zijn auto voor de deur van zijn broer die hij al jaren niet heeft gezien.
Een confronterend debuut over de dunne scheidslijn tussen slachtoffer en dader.
Verschenen in
Genre
Young Adult
Vertaald door
Marion Drolsbach
Laatste editie
30 maart 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
ISBN
9789047704034
Advertentie

Lezersrecensies (3)

Sterke toevoeging aan het Young Adult genre

door: Gerda Jongsma 1 like
Wat een sterk boek! Waarom heb ik nooit eerder van Swati Avasthi gehoord? En waarom heeft ze maar twee boeken geschreven (voor zover ik kan vinden)? De personages in dit boek zijn uitstekend neergezet. Ze zijn heel menselijk en begrijpelijk, en toch is Jace duidelijk Jace en Christian Christian....

Split

door: Zazou 1 like
Het boek kwam wat langzaam op gang, vond ik. Pas als op de helft het wat duidelijker wordt wat de rol van de vader is geweest en wat dit voor gevolgen voor de jongens en hun moeder heeft gehad wordt het verhaal wat vlotter.

Huiselijk geweld

door: DorienN 1 like
‘Het ga je goed, Jace.’ Met die woorden in mijn hoofd sloeg ik Split dicht. Wat een geweldige roman in het Young Adult-genre! Een feest om te lezen. De 16-jarige Jace Witherspoon wordt door zijn tirannieke vader het huis uitgezet, of liever gezegd: geslagen. In een aftandse auto, met nog geen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic