Spookjes

0

De nacht is nooit meer hetzelfde

De Argentijn Elenio Pico doet duizend en n dingen. Hij maakt kinderboeken, tentoonstellingen, stripverhalen en tijdschriften en geeft les op de universiteiten en academies. Maar vooral is hij beeldend kunstenaar. Zijn werk is in de laatste jaren getoond in meer dan honderd tentoonstellingen in Zuid-Amerika en Europa. Zijn passie voor beeld en zijn manier van kijken deelt hij graag met kinderen. Daar getuigen zijn prentenboeken van.

De kracht van zijn wonderlijk mooie prentenboek Spookjes ligt in de eenvoud. Witte spookjes komen tot leven in de donkere nacht en dansen in het licht van de maan. Als je goed oplet zie je hun geheim. Maar pas als ze uitgezwierd en -gezwaaid zijn, want dan komen ze tot rust in de maan. Je ziet pas echt wat er tevoorschijn komt als ze eindelijk slapen...!

Elenio Pico speelt in Spookjes op een beeldschone manier met donker en licht en met lijnen en vormen. Hij leert je de wereld om je heen zien zoals je dat nog nooit gedaan hebt, hij leert je denken over de nacht zoals je die nooit eerder zag. Spookjes is een adembenemend prentenboek dat de fantasie van kinderen op een grappige manier prikkelt. Pico's manier van kijken ligt heel dicht bij kinderen. Ze zullen dan ook vaak naar Spookjes vragen.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
06 november 2007
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046802458

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic