Spoorloos onder het zand

1


Boukry is ongeveer twaalf jaar wanneer zijn ouders en zijn broertje voor zijn ogen vermoord worden. Gelukkig is er Maria, een jonge verpleegster die een polikliniek uit de grond heeft gestampt in Niger. Maar dan wordt Maria het land uitgezet. Boukry moét haar vinden. De vrouw waarvan hij jaren later niet weet of hij van haar houdt als een moeder of als een geliefde…
Zwerven zit Boukry als kind van de Toeareg in het bloed. Als 17-jarige reist hij de wereld rond met Manu, zijn Algerijnse compagnon ‘sans papiers’. Naar Maria, op missie in Mongolië. Een lange, avontuurlijke zoektocht vol obstakels en twijfels. Ondertussen ontdekt Boukry in het dagboek van Maria haar verborgen verhaal.
JOHN VANDEKERCKHOVE werkte voor gerenommeerde televisieomroepen zoals BBC en NBC, en draaide diverse documentaires over nomaden zoals de Toeareg uit de Ténéréwoestijn. Hij debuteerde met het prachtige reisboek Sporen in het zand. In dit tweede boek reist hij verder met Boukry, dwars door Europa en Rusland naar Mongolië. Op zoek naar liefde, een plek in de wereld, een leven.

Verschenen in
Genre
Young Adult
Aantal pagina’s
151
Laatste editie
03 maart 2009
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059082885
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic