Sprong in de schemerzone

0

Rationele wetenschap en opzienbarende technologie hebben vandaag de wereld veroverd. In hun academisch milieu hebben eigenzinnige outsiders als dokter Elisabeth Kübler-Ross en doctor Timothy Leary de geleidelijke neergang van hun universitaire toppositie moeten ondergaan.

Hoogbegaafd en hooggeschoold - met vaak een typerend kinderlijke kant - gingen deze verstandsmensen onverwacht paranormale, mystieke en zelfs occulte denkbeelden verdedigen. Zij raakten in de ban van wat de Britse auteur Algernon Blackwood omschreef als, 'die verschrikkelijke en betoverende kracht die hen buiten de menselijke soort lokt in de richting van obscure "andere dingen"'.

Orthodoxe academici hekelen dergelijke gezagsondermijnende andersdenkenden of zwijgen ze dood; men ervaart hen als een bedreiging voor het geconsacreerde rationele denken en de erkende machtsstructuren. Maar 'de uitgestotene, de marginaal, de mindere,' stelde cultureel antropoloog Victor Turner vast, 'groeit vaak uit tot het geweten van de mens'...

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
236
Laatste editie
30 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461537805

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic