Sprookjes en oersymboliek in de mandala

0

Dit originele boek biedt vele nieuwe mogelijkheden om de oerverhalen te 'vertalen' in de mandala als grootste symbool van volledigheid en oneindigheid. Hierbij krijg je een zeer eenvoudige en diepzinnige kleurtechniek aangereikt: het kleurkoesteren. Via deze techniek kom je tot je eigen beeldverhaal in de cirkel.
Om de diepere lagen van het sprookje verder te beleven, worden er zes sprookjes niet alleen opnieuw verteld, maar ook geduid. Ook leer je mandala's voor kinderen te ontwerpen. Aan de hand van honderden abstracte en figuratieve tekeningen worden zowel volwassenen als kinderen uitgenodigd tot helend spontaan tekenen; ook hier kom je via je eigen beeldend vermogen in gesprek met jezelf. Zoals in de andere boeken van Greetje Molenaar speelt ook in dit boek de oersymboliek een belangrijke rol.
Greetje Molenaar begeleidt al jaren cursisten op haar eigen tekenschool de ronde kunst in het tekenen van sprookjesmandala's en het helend spontaan tekenen. Zij is auteur en mede-auteur van de succesvolle boeken 'Beginnen met mandala-tekenen en -ontwerpen', 'Symbolen in de mandala', 'Mandalasymboolkaarten', 'Mandalakunst - krassen als inspiratiebron' en 'Mandala kleur- en werkboek'.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
221
Laatste editie
07 juni 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Akasha
ISBN
9789073798847
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic