Spurgeon een spelbreker

0

Een uitgebreide en levendige biografie in verhalende vorm over een van de grootste predikers aller tijden.
Charles Haddon Spurgeon (1834-1892) was een van de grootste kanselredenaars in de geschiedenis. Zondag aan zondag zaten er in Londen duizenden mensen onder zijn gehoor: de man van de straat, kunstenaars, politici (onder wie de Engelse premier William Gladstone), wetenschappers en aristocraten. Zijn invloed strekte zich uit tot Amerika en heel Europa.
Spurgeon nam ook in theologisch opzicht een geheel unieke plaats in. Hij keerde zich enerzijds tegen het hypercalvinisme en anderzijds tegen allerlei vormen van arminianisme. Hij schudde met zijn volstrekt unieke inbreng het hele kerkelijke, maatschappelijke en politieke klimaat op.
Deze nieuwe biografie is een volledige herwaardering van de prins der predikers, op een keerpunt in de religie- en cultuurgeschiedenis van West-Europa en Amerika. Het bevat ook alle recente gegevens over Spurgeon en kan gezien worden als een standaardwerk onder de tot nu toe bekende Spurgeon-literatuur. Het boek is ook toegankelijk voor niet-theologisch geschoolde lezers.
Dr. C.A. van der Sluijs (1942) is hervormd emeritus predikant te Veenendaal. Aan de Rijksuniversiteit te Utrecht promoveerde hij in 1987 op een proefschrift over Charles Haddon Spurgeon. Hij schreef eerder Prediking in de crisis. Over de scheiding der geesten (2005) en Reformatorisch leven in deze tijd. Gereformeerde spiritualiteit
(2008).
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
326
Laatste editie
01 maart 2010
Uitgeverij
Boekencentrum B.V.
ISBN
9789023924135
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic