Stad van goud

13

Lijsten 2

Het is 2008 en in de Vinex is alles nieuw. Nieuw of in aanbouw. De huizen, de straten, het Shopping Plaza en de toren waar een heuse V&D in komt. Het zand van de bouwplaatsen waait rond, altijd, over de speelpleintjes en langs de keurig aangeplante boompjes. De ouders van Claire en Orville wilden er graag wonen. Ze zijn gelukkig, zeggen ze. Claire betwijfelt dat. Ze moet alles op een rijtje zetten. Daar heeft ze alle tijd voor, nu ze vastzit. Ze vertelt over de wijk, over school, over wat er met haar broertje Orville is gebeurd, waarom hij er niet meer is. In een heldere, trefzekere stijl neemt Tjeerd Posthuma de lezer mee in de beklemmende wereld van een introvert meisje dat verhalen verzint om zich staande te houden. Want als alles nieuw is, hoe geef je dingen dan betekenis?

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
22 september 2016
Uitgeverij
Thomas Rap
ISBN
9789400406124 , 9789400407220

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,99 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Anna Husson Hebban Recensent

Als de puzzelstukjes op zijn plaats vallen

door Anna Husson op 02-05-2017

Soms is de invloed van een broer of zus groter dan die van de ouders. Claire wil op jonge leeftijd graag een broertje of zusje, maar na de geboorte van haar broer Orville ontstaat al snel wrijving. Claire heeft namelijk het idee dat ze op haar broertje moet passen omdat ze denkt dat hij haar steun nodig heeft. Bovendien voelt Claire zich eindelijk een keer nuttig wanneer ze de reddende engel kan...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic