Stadsjeugd Leeuwarden

0

Ook jong geweest in Leeuwarden? Dan zal Stadsjeugd Leeuwarden voor u een feest van herkenning zijn. U beleeft opnieuw het leven dat eerst nog overzichtelijk voortkabbelde met de ton als toilet en het paard voor de wagen en waarin later de koffiebars ontsproten en de politie het zwaar kreeg met de rebelse jongeren,. Het is een wandeling langs memory lane waarin Leeuwarders van toen herinneringen ophalen uit hun jeugd in de jaren vijftig en zestig
van de vorige eeuw.
Stadsjeugd Leeuwarden geeft een tijdsbeeld van een periode waarin de jeugd zich ontworstelde aan het gezag en de contouren van een nieuw tijdperk zichtbaar werden. Met een ode aan Hendrik ten Hoeve, de visie van beroemde oud-Leeuwarders als Ria Bremer, Geert Mak en Cor Boonstra, plus de belevenissen van vele bekende en minder bekende stadsgenoten.
En voor wie niet van die generatie is, biedt deze bundel een boeiende kijk in het wereldje waarin hun ouders opgroeiden.

Schrijver Frans van der Beek (1947) en uitgever Dicky Wijngaarden (1949) zijn beiden in Leeuwarden geboren en getogen.
Verschenen in
Genre
Korte verhalen
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
11 mei 2010
Uitgeverij
Celadon, Uitgeverij
ISBN
9789089480125
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic