Standplaats Islamabad / New Delhi

1

'We hebben ons kanon verkocht.'
'Pardon? Jullie wát?'
'Nou kijk',zei Jamsheed, 'we hadden en kanon waarmee granaten van 102 millimeter worden afgevuurd,en dat hebben we verkocht. De granaatwerpers hebben we gehouden want gewone granaten zijn niet zo duur in het gebruik.'
'Maar wat moet je in vredesnaam met een kanon, of zelfs met een granaatwerper'. Vroeg ik hem verbaasd. 'Jullie wonen in Pakistan.
Daar is geen oorlog!'
Hij haalde zijn schouders op. 'Gewoon'.zei hij terwijl hij zijn vierde kop thee inschonk. 'voor de buren.'
In Van onze correspondent. Standplaats islamabad/new Delhi beschrijft Sacha kester hoe het is te leven en te werken als correspondent in Pakistan en India Het is een persoolijk en journalisteiek relaas over indrukken en ervaringen in twee landen, die in vell opzichten elkaars tegenpolen zijn, maar een lange gemeenschappelijke geschiedenis delen.
Sacha Kester was van 2000 tot 2004 corrspondente voor de Volkskrant in India, Pakistan en Afghanistan. Behalve voor deze krant werkte ze ook voor de Wereldomroep en het NOS Journaal en schreef ze voor het weekblad Elsevier. Inmiddels bestrijkt haar werkgebied vanuit de buitenlandredactie van de Volkskrant Rusaland, de Kaukasus en Centraal-Azië.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
06 juni 2007
Uitgeverij
Stichting LM Publishers
ISBN
9789068325942

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic