Standplaats Jeruzalem / Al Quds

0

`Tegen het middaguur ga ik dikwijls eten in een kosjere lunchroom in de buurt en daarna haal ik koffie bij Aroma¿s, aan de andere kant van hetzelfde gebouw. In de lunchroom serveren ze heerlijke Irakese gerechten: kobesoep en gehakt in druivenbladeren. Ook vandaag zoek ik daar mijn toevlucht. Kort nadat ik aan een tafel ben geschoven raak ik in gesprek met een van de meisjes die er werken. Dan gebeurt het. Een bom ontploft pal voor Aroma¿s. Ik weet niet wat ik moet doen, ik merk dat ik als een gek aan het schrijven ben.¿

Journaliste Nadette de Visser woonde bijna vier jaar respectievelijk in Israëlisch West-Jeruzalem en in Palestijns Oost-Jeruzalem (oftewel Al Quds). In Van onze correspondent. Standplaats Jeruzalem/Al Quds beschrijft ze haar observaties als freelance correspondente en de dagelijkse beslommeringen als expat. Al snel wordt duidelijk hoezeer haar perspectief op Het Conflict aan veranderende omstandigheden onderhevig is.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
24 juni 2008
Uitgeverij
Stichting LM Publishers
ISBN
9789068325997

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic