Standplaats Teheran

0

Lijsten 1

'Het is vandaag de dertigste verjaardag van de overwinning van de Islamitische Revolutie. Natuurlijk worden er op het Vrijheidsplein net als in voorgaande jaren vele portretten van ayatollah Khomeini, stichter van de Islamitische Republiek, opgehouden. Nieuw is echter een grote poster van president Ahmadinejad met de tekst Yes, we can! Deze gestolen Obama-leus illustreert de algemene stemming onder de demonstranten annex feestvierders perfect; wat Amerika kan, kan Iran ook. Wij zijn geen tweederangsnatie meer, wij zijn een supermacht!'

In 'Van onze correspondent. Standplaats Teheran' beschrijft Carolien Omidi hoe het is om te leven en werken als correspondent in Iran. Het is een persoonlijk en journalistiek relaas over indrukken en ervaringen in een land, dat voor haar geen onbekend terrein meer is. Toch blijft ze zich verbazen over de tegenstrijdigheden en schijnbare tegenstellingen in deze unieke maatschappij.

Carolien Omidi is neerlandica en woont sinds 2000 met haar Perzische man en kinderen in Teheran, Iran. Ze werkt daar als journaliste en schrijfster. Ze begon als columniste bij de Volkskrant en is inmiddels al jaren correspondent voor dagbad Trouw en radio 1. In 2003 schreef ze de roman 'Het Vuur van Perzië' en momenteel werkt ze aan een historische roman over de miniatuurschilderkunst in het Iran van de zestiende eeuw.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
228
Laatste editie
11 juni 2009
Uitgeverij
Stichting LM Publishers
ISBN
9789068327991
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic