Steeds een ander uitzicht

0

Ria van den Brandt
Steeds een ander uitzicht
Inleiding in het denken en leven van Etty Hillesum
In dit boek presenteert Ria van den Brandt het gedachtegoed van de Nederlands-Joodse schrijfster Etty Hillesum vanuit verschillende invalshoeken en daarmee ook haar leven. Het is rijk voorzien van bijzondere citaten uit Hillesums geschriften, waardoor zijzelf als persoon centraal blijft staan. 'Iedere pool heeft z'n tegendeel', schrijft Etty Hillesum en ze geeft zichzelf de opdracht om dit niet alleen te weten of te denken, maar ook te leven.Ria van den Brandt past deze ontvankelijke leeswijze van Etty Hillesum toe op haar teksten. Dit boek is een herziene en geactualiseerde uitgave van Denken met Etty Hillesum (Meinema 2007).
Onlangs verscheen deze tekst als Etty Hillesum. An introduction to her thought (Litverlag 2014) en een Franse uitgave is in voorbereiding.
Ria van den Brandt (1960) is onderzoeker aan de Radboud Universiteit en een internationaal erkend Etty Hillesum expert. Zij heeft een veertigtal publicaties
over Etty Hillesum op haar naam staan.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
10 oktober 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789089721112
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic