Sterker met stress

1

Stanford-psycholoog Kelly McGonigal heeft een opzienbarende boodschap: stress kan geen kwaad. Sterker nog, het kan je krachtiger, slimmer en gelukkiger maken - als je er tenminste goed mee omgaat.

Bij stress is je mindset cruciaal. McGonigal leert je daarom allereerst hoe je anders over stress kunt gaan denken. Ze bespreekt de natuurlijke stressreacties en legt uit hoe je daarmee je voordeel kunt doen. Zo leer je hoe stress:
-focus en energie kan opleveren
-de band met je directe omgeving kan versterken
-je kan helpen sterker te worden door tegenslag
-het probleemoplossend vermogen van je brein kan vergroten

Het is tijd om te stoppen met stressen over stress. Wanneer je stress begrijpt, omarmt en in je voordeel gebruikt, kan dat een wereld van verschil maken voor jezelf en anderen. Deze stoomcursus van Kelly McGonigal leert je hoe je dat bereikt.

Kelly McGonigal is gezondheidspsycholoog en docent aan Stanford University. Haar TED Talk over voordeel halen uit een stressvol bestaan is al meer dan 9 miljoen keer bekeken. Van haar verscheen eerder bij Uitgeverij Nieuwezijds De kracht van wilskracht.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
14 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Nieuwezijds b.v.
ISBN
9789057124419 , 9789057124440

Hebban recensie

    Eline Huls Hebban Recensent

Sterker met stress; het is mogelijk

door Eline Huls op 26-05-2016

Je hoort het al jaren. Stress is niet goed voor je. Het zou je ziek maken en de risico’s op onder andere hartkwalen en depressies verhogen. Ook Stanford-psycholoog Kelly McGonigal was hier jarenlang van overtuigd en besprak het in haar lezingen. Het is een onderzoek dat haar voor het eerst aan het denken zet. Volgens dat onderzoek zou stress vooral risico’s met zich meebrengen als je daar zelf...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic